Babbe Hengeveld

Help voedselbos OERgroen doorgroeien

 

Hi daar!

Wij vanuit voedselbos oergroen in Chaam doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos!

Waarom? Omdat voedselbossen:
- Een oplossing bieden voor de stikstof- en klimaatcrisis
- Het mooiste habitat voor bestuivende insecten zijn in Nederland
- Goed zijn voor mens en dier

- zorgen voor locale voedselproductie 

Met ons geld zijn wij van plan 30 bomen en 30 struiken te planten in ons voedselbos, deze bomen en struiken gaan natuurlijk zorgen voor nog meer eerlijke heerlijke lokale voeding. Behalve dat zullen deze bomen en struiken ook gebruikt worden om te vermeerderen.

Zo zullen er nog meer bomen en struiken geproduceerd worden om anderen te helpen ook voedselbossen aan te planten en voor nog meer lokale voedsel productie en nog meer biodiversiteit te zorgen. Daarnaast moet onze grondwaterpomp gerepareerd worden zodat we al deze aanplant in de droge zomers ook in leven kunnen houden. 

Daarnaast zullen we een grote berg houtsnippers bestellen om de aanplant te beschermen tegen droogte, concurerend onkruid en om te bodem op een natuurlijke manier te voeden. Het geld wat daarna overblijft zal gaan naar ons spaarpotje om een ruwterrein maaier te kopen. Dat is nodig om voor de educatieve rondleidingen de paden vrij te gaan houden. Deze rondleidingen worden gegeven aan studenten die met voedselbossen aan de slag gaan en andere mensen welke interesse hebben en het woord gaan verspreiden !

En wist je dat wij ook een aanplantdag organiseren? Op 8 december van 10.00 tot 17.00 organiseren wij het volgende.  Dan gaan we alle aangekochte bomen en struiken planten. 

De aanplantdag vind plaats in het voedselbos aan de vianenstraat 3 in Chaam. Indien je met de auto komt graag parkeren op het terrein zelf. Het maximum aantal deelnemers is 25 dus als je wil komen dan graag inschrijven via oergroen@gmail.com

Zien wij jou daar?

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via oergroen@gmail.com

25
29/11/2022
09:11

Marianne

Bekijk alle
  Bekijk alle
17/10/2022 | 18:09

Kom je je eigen noten rapen ?

Hallo allemaal ! We zijn al over de helft van het streefbedrag !! Maar we zijn er nog niet. Daarom willen we het doneren nog wat aantrekkelijker maken. Je mag bij ons in het voedselbos je eigen walnoten komen rapen. Wij zorgen voor een gezellig kampvuurtje, koffie, thee en lekkere soep tegen vergoeding en jij mag zo veel noten rapen voor jezelf als je wil en dan een donatie doen naar eigen inzicht op de crowdfunding.  Kom je ook ? Het noten rapen is op 23 oktober van 12.00 tot 16.00  Vianenstraat 3 in Chaam Neem iets van een mandje of zakje mee. je mag dit bericht natuurlijk ook doorsturen naar andere geinteresseerden. Tot dan !! Team oergroen