Babbe Hengeveld

Help voedselbos OERgroen doorontwikkelen

 

Hi daar!

Wij vanuit voedselbos oergroen doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos!

Waarom? Omdat voedselbossen:
- Een oplossing bieden voor de stikstof- en klimaatcrisis
- Het mooiste habitat voor bestuivende insecten zijn in Nederland
- Goed zijn voor mens en dier
- Er veel lekker eten komt uit een voedselbos

Met ons geld zijn wij van plan :


- De kruid- en struik laag in het voedselbos ontwikkelen. Deze lagen gaan voor nog meer biodiversiteit zorgen en helpen de reeds aanwezige bomen en planten beter te groeien. Ook zal er al snel veel meer te oogsten zijn en daar mag jij van mee komen genieten

Van af de lente kan je iedere donderdag komen kijken in het voedselbos of er al wat te oogsten is. Want het voedselbos bestaat nu  al 7 jaar en er is al best wat oogst. 

- Een ruw terrein maaier aan te schaffen om de paden vrij te kunnen houden voor rondleidingen, om goed bij de oogst te kunnen en om de kruid laag een eerlijke groei kans te geven

 

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op 19 november van 10.00 tot 17.00 organiseren wij het volgende plantdag. Zien wij jou daar?
We gaan de grond vrij maken van de huidige begroeiing en alle nieuwe planten in de grond zetten. We starten de dag met uitleg over wat een voedselbos is en hoe we gaan planten.
We zullen daar verder de hele dag mee bezig zijn. Lunch wordt voor gezorgd en we sluiten af met een drankje.
Het vind plaats in het voedselbos van oergroen aan de vianenstraat 3 in Chaam.
Graag opgeven via oergroen@gmail.com in verband met het regelen van de lunch. 

Ben je nieuwsgierig naar wat we verder allemaal doen ? Koijk dan eens op www.oergroen.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief. 

25
21/11/2023
11:43

Voedsel uit het Bos

Bekijk alle