L
Linda Nouws

`t Beleef & Bewonder Bos

Hallo Allemaal,

Wij van multifunctioneel(voedsel-)bos 't Beleef & Bewonder Bos doen dit jaar mee aan Treevember, georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons multifunctioneel (voedsel-)bos!

't Beleef & Bewonder Bos is een perceel van 1,6 hectare dat onder andere op therapeutische basis ingezet gaat worden voor de dagbesteding van MaLiMaCa (togheter as one!) maar ook de producten uit het bos die met de deelnemers van de dagbesteding worden verwerkt tot producten die gebruikt/verkocht gaan worden in de kleinschalige horeca op Kinderboerderij De Gele Berg. Ook willen we in het gebouw waar MaLiMaCa haar dagbesteding heeft een rocketstove mass heater. In 't Beleef & Bewonder Bos worden ook bomen geplant die bedoeld zijn als hakhout om de rocketstove te laten branden; zo zijn we bijna helemaal zelfvoorzienend.

Natuur heeft een heilzame werking op het algehele welzijn van de mens, daarom willen wij 't Beleef & Bewonder Bos graag nog mooier maken. We hebben jouw steun nodig! Doneer vandaag nog!

Waarom? Omdat voedselbossen:
- Een oplossing bieden voor de voedingsmiddelen perikelen en het ondervangt het kwetsbare transport proces
- De mooiste habitat zijn voor bestuivende insecten
- Goed zijn voor mens en dier en natuur

Met ons geld zijn wij van plan o.a.:
- Aantal walnoten bomen te planten
- Aantal tamme kastanjes te planten
- Een takkenheg aan te leggen
- Een multi-machine aan te schaffen voor onderhoud
- Zoveel mogelijk bomen planten in ons multifunctioneel (voedsel)bos

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op zaterdag 5 november van 13:00 uur tot 16:00 uur organiseren wij het volgende: het snoei afval in de takkenril brengen, bomen planten, compost verdelen en er een gezellige middag van maken. Voor iets te drinken en wat lekkers wordt gezorgd. Zien wij jou daar? Graag wel vooraf laten weten als je wil komen zodat we rekening kunnen houden met verdeling en aanwezigheid van genoeg drinken en lekkers. Locatie is aan de Kerkstraat Rucphen vlakbij nr 38

Wil je meer informatie of wil je komen?

Dan kan je contact met ons opnemen via Linda@stichtingdegeleberg of 06-46077170

 

15
27/11/2022
20:05

Vrij Leven Rijsbergen

Bekijk alle