Cindy van Goor

🌱 Maak Nutriëntrijk rijker (aan bomen en struiken😉)🌳

Hoi!

Wij zijn Stefan en Cindy en we hebben jullie hulp hard nodig! Met Nutriëntrijk doen wij dit jaar mee aan Treevember, georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos in wording!

 

Onze droom

Drie jaar geleden ontstond onze droom: een eigen voedselsysteem creëren. We zijn plantaardig gaan eten, omdat we meer aan onze aarde willen geven, dan we nemen. En ook omdat we goed voor ons eigen lijf (en dat van ons zoontje) willen zorgen. We willen het voeden met gezonde en voedzame voeding. Hier liepen we alleen direct in vast, want gezonde en voedzame groeten en fruit is maar beperkt te vinden in de supermarkt. Dan gaan we dat zelf doen, dachten we: een voedselbos met no-dig moestuin en passieve kas. Hoe mooi zou het zijn als we kunnen voorzien in onze eigen eten en dat van anderen om ons heen en tegelijkertijd onze bodem herstellen en een leefgebied creëren voor zo veel dieren. 

 

Tot nu toe

Dus zo gedacht, zo gedaan! Ongeveer 1,5 jaar geleden hebben we een boerderijtje gekocht in het buitengebied van Dussen, Noord-Brabant, met daar omheen 0,6ha grond. Helaas moesten behoorlijk wat grondwerkzaamheden plaatsvinden om een paardenrijbak, drainage, 3000m2 worteldoek, 2 betonnen vijvers en een verborgen zwembad 🙈 te verwijderen. Toen dit begin november klaar was, hebben we nog snel winterrogge ingezaaid om zo snel mogelijk weer levende wortels in de bodem te krijgen. In april is hier een diverse groenbemestermix doorheen gezaaid; nog meer wortels de grond in! In de winter hebben we (in de sneeuw, zie foto) ook alvast bosplantsoen als windhaag aangeplant en daarna alles vooral met rust gelaten. Zowel de windhaag als zaaimix is goed aangeslagen, wat onze bodem een flinke oppepper heeft gegeven. Nu zijn we klaar om dit najaar de eerste 350 fruitbomen en -struiken aan te planten. 

 

Help mee!

🍀 Deel onze crowdfunding site in jouw netwerk

🍀 Volg ons op instagram: @Nutriëntrijk

🍀 Doneer een boom of struik:

    • Een struik € 15 - € 25
    • Een boom € 25 - € 50

Naast een donatie is hulp ook ontzettend welkom. Op donderdag 30 november a.s. van 13.00 - 16.00 uur organiseren een Toedekmiddag. De planten staan dan al op hun plek, maar worden graag voor de winter nog toegedekt met compost en houtsnippers. Dit is behoorlijk wat schep- en kruiwerk, waarbij alle hulp welkom is.

 

Rondleiding

Voor wie het leuk vindt. In het voorjaar organiseren we voor alle donateurs een rondleiding met een drankje en wat lekkers uit onze moestuin.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem contact op via cindyvangoor@outlook.com.

25
29/10/2023
18:06

Anoniem

Bekijk alle