Natuur Goed ..

Afronden aanplant Natuur Goed Texel

Hallo

Texel

In 2019 zijn we gestart met het aanleggen van ons voedselbos Natuur Goed Texel. Voor het eerst doen mee aan Treevember. Dit maakt het voor ons mogelijk de laatste aanplant van onze eetbare natuurtuin af te maken. We investeerden volledig zelf in de opzet en de eerste aanplant. We hebben nu een laatste zetje nodig om ons plan af te maken. Daarna kan het gaan groeien en gaan we ons focussen op de oogst, de beleving en de biodiversiteit. Help ons verder!

Inspiratie

Onze tuin is naast voedselproductie vooral een voorbeeldtuin voor kleinschalige en grootschalige terrreinen. Ons concept is een goede aanpak ter bevordering van biodiversiteit, biedt mogelijkheden voor hitte en waterproblemen terwijl het ook een mooie buitenruimte biedt voor mens en dier. Met ons voorbeeld op Texel laten ze zien dat, ondanks het gure klimaat en de slechte gronden, er veel mogelijk is in samenwerking tussen mens en natuur. 

We hebben voor ogen om het het opgehaalde geld het volgende uit te voeren: 
- Vervangen van een 10-tal noten- en fruitbomen in de bestaande tuin
- Aanplant van bloeiende soorten op de vlinderheuvel, 300 m2 om deze af te maken
- Bessen, kruiden en klimplanten aan te planten ter uitbreiding van het voedselbos 

- Investeren in een betere keuken voor het verwerken van de oogst tot volledig biologische houdbare producten. Denk aan jam, compote en theedrogerij. 

 

Plantdag

Op vrijdag 17 november van 13.30 tot 16.00 uur organiseren wij een plantdag. De soep staat klaar om 16.30 uur. Zien wij jou daar?

Tijdens de plantdag ga je aan de slag met spitten, planten en verzorgen van de nieuwe aanplant. Voor we aan de gang gaan geven we een rondleiding over het terrein. Thee, van eigen terrein, met koek bij ontvangst.
Plan je lange weekend op Texel en start met de activiteit bij ons!

Graag opgeven voor 10 november via mail: tuin@natuurgoed.org. Kijk voor meer informatie ook op www.natuurgoed.org.

Een groepje van 5 planters zou al een goede hulp zijn! 

25
08/11/2023
22:40

Anoniem

Bekijk alle