VoedselBos & BoerderHeij De Pelgrim

Help ons met het planten van de eerste bomen!

Beste bomenliefhebber, 

Wij, Anita Bos en Dorine Heij van "De Pelgrim, VoedselBos & BoerderHeij" mogen dit jaar meedoen aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. De bedoeling is om geld in te zamelen om bomen te planten in ons voedselbos to be! 

Wij kunnen enorm genieten van een klein torretje in het gras, een hommel die af en aan vliegt, de bloesem aan de bomen. We zijn elke dag onder de indruk van hoe mooi alles is bedacht en gemaakt. 

Een voedselbos is een bos vol met notenbomen, fruitbomen, bessenstruiken en andere eetbare vaste planten. Alles in het voedselbos hangt met elkaar samen, waardoor onder andere de biodiversiteit enorm groeit. Het is een fantastisch ecosysteem voor insecten, vogels en andere dieren. Het levert een positieve bijdrage aan het stikstofprobleem in Nederland.

Wij gaan een halve hectare grasland omtoveren tot een divers en eetbaar bos, waar het genieten is van veel kleuren, geuren en smaken. En jij kunt ons meehelpen hierbij! We vinden het een voorrecht dat we dit mogen en kunnen doen op een perceel waar we ook op wonen. We willen het voedselbos aanplanten met oog voor schoonheid van de schepping, voor harmonie, voor creativiteit, voor alle leven, voor een goede bodem, voor ruimte en voedsel voor mens en dier. 

Met jouw geld zijn wij van plan om diverse bomen voor de windkering aan te schaffen. Het gaat om elzen, wilgen, zilverbessen en bijvoorbeeld lindes. In totaal gaat het om ongeveer 800 bomen. Ook zijn we van plan om zelf, met hulp, een tijdelijk hek van schapengaas rondom het bos te plaatsen om onze jonge aanplant te beschermen tegen de reeën die nu vaak op ons perceel te vinden zijn. 

Op zaterdag 19 november gaan we bomen planten. We gaan van 10.00 tot 16.00 uur aan de slag. Daarna is er een vuurtje en drinken we nog wat.
Wil je mee komen helpen? Graag! Geef je dan op via voedselbosdepelgrim@gmail.com
Neem zelf je lunchpakketje mee. Wij zorgen voor een lekker (vegetarisch) soepje en voor koffie, thee en sap en wat lekkers.
Heb je een spade, wil je die dan meenemen?


Volg ons ook op Facebook en Instagram.

 

15
30/11/2022
08:05

Anoniem

Bekijk alle