Manon Botha

Guerilla Boeren transformeren verwaarloosd land tot bloeiende oase

Wij geloven dat actie de sleutel tot verandering is en met jouw donatie planten we de wortels van positieve verandering.

"Bij een transitie gaat het niet om weerstand bieden of de strijd aangaan tegen oude modellen. Het gaat erom dat we de wereld van morgen uitvinden, het leven meer kleur geven, onderweg zijn naar iets beters." Ferme le bec Hellouin

Stel je voor dat je door jouw wijk wandelt, de lucht gevuld met de zoete geur van fruitbloesems, zoemende insecten, en dat buren samenkomen om heerlijke, onbespoten vruchten te oogsten. Deze visie vol leven, verbinding en duurzaamheid ligt binnen handbereik.

Met elke donatie planten we fruit- en notenbomen in de openbare ruimte, waardoor dorre landschappen en troosteloze stukjes grond worden getransformeerd in bloeiende boomgaarden waar iedereen van kan genieten. Hier is een glimp van de impact van jouw donatie:

Biodiversiteit verbeteren: Onze Guerilla Boeren initiatieven zijn broedplaatsen van biodiversiteit, waar bestuivers, vogels en nuttige insecten gedijen. Ze kunnen groene aders gaan vormen door onze wijken. Met andere woorden, ze verbeteren en verbinden lokale ecosystemen.

Vruchten voor de toekomst: Onze bomen zorgen ervoor dat onze kinderen en kleinkinderen toegang hebben tot verse, lokaal geteelde vruchten en noten, waardoor de afhankelijkheid van voedselimport wordt verminderd en het gevoel van verbondenheid en eigenaarschap versterkt.

Gemeenschappen versterken: Het delen van de oogst van fruitbomen geplant in openbare ruimtes is een prachtige manier om gemeenschappen te versterken en voedselvoorziening toegankelijker te maken voor iedereen. Door alle burgers het recht te geven om de vruchten te plukken, bevorderen we niet alleen de consumptie van lokale producten, maar ook een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid en verbondenheid met onze gemeenschappelijke ruimtes. 

De effecten van klimaatverandering opvangen: Bomen bieden essentiële schaduw, waardoor openbare ruimtes tijdens hete zomers comfortabeler worden. Ze zijn een toevluchtsoord waar mensen kunnen ontspannen en in contact kunnen komen met de natuur. Daarnaast fungeren fruit- notenbomen als koolstofputten en dragen bij aan een gezonde bodem en waterhuishouding. Dit komt niet alleen onze mini-voedselbosjes ten goede, maar ook de omliggende wijk.

Positieve neveneffecten: voedselbank functie, eenzaamheid bestrijden en educatie.

Jouw steun is een investering in natuurlijke en eetbare wijken voor de huidige en toekomstige generaties. Sluit je aan bij ons in deze magische reis naar een betere toekomst. Jouw donatie maakt ons sprookje van een groene, verbonden en overvloedige wereld werkelijkheid. Elke euro die je doneert, gaat rechtstreeks naar het planten van bomen en het maken van een betekenisvolle impact. 

—-------

Onze kostenposten:

  • aanschaf van onbespoten fruit- & noten bomen en struiken 

  • turfvrije grondverbeteraar voor de aanplant

  • boompalen en labels 

  • communicatie

—-----

Jouw donatie in bomen:

  • 25 euro = twee bessenstruiken of 1 kleine fruitboom

  • 50 euro = 1 half-stam fruitboom + grondverbeteraar + boompaal

  • 75 euro = 1 hoogstam fruitboom + grondverbeteraar + boompaal

  • 100 euro = 1 notenboom + grondverbeteraar + boompaal

  • Vele kleine donaties maken ook een boom

—-----

Wij zijn actief in de omgeving Arnhem. Echter zijn we ervan overtuigd dat het concept van Guerilla Boeren zich als een lopend vuurtje verspreidt door het land. Wil je ook Guerilla Boer worden? Schrijf dan even een mailtje naar: manonbotha@gmail.com

Ben je donateur en wil je mee op onze Guerilla Boer fietstocht om samen plant plekken te spotten en in actie te komen? Meld je dan aan voor onze fietstocht (startpunt Oosterbeek) op maandag 6 november van 9.00 tot 11.00. 

25
28/11/2022
19:54

Christine

Bekijk alle