Manon Botha

Guerrilla Boeren transformeren verwaarloosd land tot bloeiende oase

Stel je voor dat je door jouw wijk wandelt, de lucht gevuld met de zoete geur van fruitbloesems, zoemende insecten, en dat buren samenkomen om heerlijke, onbespoten vruchten te oogsten. Deze visie vol leven, verbinding en duurzaamheid ligt binnen handbereik. Want wij geloven dat actie de sleutel tot verandering is.  

Guerrilla boeren zijn pioniers, gedreven door een gemeenschappelijke passie voor eerlijk en lokaal voedsel, eigenaarschap, verbondenheid en klimaatactie. In een tijd waarin gemeentelijke middelen vaak tekortschieten, nemen de guerrilla boeren het heft in eigen handen. Ze planten fruit- en notenbomen in openbare ruimtes, transformeren grauwe plekken in groene oases, en verenigen buurten in het proces.

Met de steun van vrijgevige donaties van medeburgers kunnen we deze groene revolutie voortzetten. Samen creëren we niet alleen een overvloed aan verse, lokale producten, maar ook een gevoel van betrokkenheid en trots in de buurt. Guerrilla boeren geloven dat echte verandering van onderop begint en dat we, door samen te werken, onze omgeving kunnen transformeren en een duurzame toekomst kunnen bouwen. 🌳🍏🌱

—-------

Onze kostenposten:

  • aanschaf van onbespoten fruit- & noten bomen en struiken 
  • turfvrije grondverbeteraar voor de aanplant
  • boompalen en labels 
  • communicatie

—-----

Jouw donatie in bomen:

  • 25 euro = twee bessenstruiken of 1 kleine fruitboom
  • 50 euro = 1 half-stam fruitboom + grondverbeteraar + boompaal
  • 75 euro = 1 hoogstam fruitboom + grondverbeteraar + boompaal
  • 100 euro = 1 notenboom + grondverbeteraar + boompaal
  • Vele kleine donaties maken ook een boom

Hoe mooi zou het zijn als we tijdens Treevember 2023 tenminste 100 notenbomen kunnen planten? Dat zou toch een fantastisch begin zijn van het plantseizoen.  

—-----

Wij zijn actief in de omgeving Arnhem. Echter zijn we ervan overtuigd dat het concept van Guerrilla Boeren zich als een lopend vuurtje verspreid door het land. Wil je ook Guerrilla Boer worden? Schrijf dan even een mailtje naar: guerrillaboeren@gmail.com

Ben je donateur en wil je mee op onze Guerrilla Boer fietstocht om samen plant plekken te spotten en in actie te komen? Meld je dan aan voor onze fietstocht (startpunt Oosterbeek) op maandag 6 november van 9.00 tot 11.00. 

25
30/11/2023
14:22

Anoniem

Bekijk alle