Henk Hendriks

Steun Voedselbos Eerbeek

 

Hi daar!

Wij vanuit voedselbos Eerbeek doen dit jaar weer mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos!

Voedselbos Eerbeek is deelnemer van IJsselmarke. IJsselmarke wil de lokale voedsel productie en de consumptie van lokaal voedsel stimuleren.
Afgelopen jaar hebben 5 huishoudens uit Eerbeek en omgeving al fruit geplukt in Voedselbos Eerbeek. Dit willen we op termijn uitbreiden naar 40 huishoudens. Vers fruit lokaal geplukt zonder bestrijdingsmiddelen en vanuit een ecologisch evenwichtig systeem.

Met ons geld zijn wij van plan:
- 60 bomen en 180 struiken te planten
(appel-, peren- en pruimenbomen, blauwe bessen, aalbessen etc)

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op zaterdag 9 december, van 10:00 tot 16:00 organiseren wij een plantdag. Een deel van de bomen en struiken gefinancierd via Treevember gaan we dan planten. Ook gaan we wilgen knotten en een deel van de lange takken gebruiken we om extra wilgen te planten. Zien wij jou daar?

Wat gaan we doen:
10:00 koffie en thee met wat lekkers
10:15 korte uitleg over Voedselbos Eerbeek, en wat gaan we doen. (zelf een schop meenemen is handig)
10:30 aan de slag
12:30 lunch en rondleiding
13:30 opnieuw aan de slag
15:00 opruimen, sapje en naar huis
16:00 Klaar!
Er is ruimte voor maximaal 10 mensen. Voedselbos Eerbeek ligt 7 km vanaf station Brummen. Met de fiets en auto goed bereikbaar. Autoparkeren is beperkt (samenreizen is fijn) Eigen schop meenemen is handig. Wij zorgen voor koffie thee en wat lekkers, lunch en een sapje na afloop.
We zijn de hele dag buiten zorg voor gepaste kleding voor het weer en goede schoenen/laarzen. Het terrein is oneffen. Deelnemen is op eigen risico. Als je een allergie hebt is het verstandig om zelf ook wat te eten mee te nemen.
Opgeven via Henk@voedselboseerbeek.nl uiterlijk maandag 4 december

25
21/11/2023
11:47

Voedsel uit het Bos

Bekijk alle