J
Joris Kramer

Brouwbos

ER BORRELT IETS...

Onze missie is om op landgoed Sellink in Winterswijk een model te creëren voor een regeneratief landgoed; waarbij we ecologische rijkdom, cultuur-landschappelijke waarde én een positieve exploitatie samen laten gaan. De komende jaren werken we hier aan een natuur-inclusieve en productieve agroforestry, het sluiten van korte ketens, het vastleggen van CO2 in de bodem. Stap voor stap introduceren we hier nieuwe (en oude!) gewassen, producten, en verdienmodellen.

De eerste stap: een intensief gebruikt stuk land van 1,5 hectare omvormen tot een Brouwbos, waar granen en diverse kruiden en andere ingrediënten voor bier samen zullen groeien, in een voedselbosrand en afwisselende stroken van granen en bomen en struiken.

Vorig jaar gingen de eerste bomen & granen in de grond, er werd geoogst in de zomer, gemout en geschoond in de herfst, en gebrouwen in de winter. Wilde gisten doen nu hun werk in Nijmegen; ons bier is aan het borrelen…en binnenkort kunnen we eindelijk het eerste Brouwbos product proeven; een wildvergist biertje van Nevel en Homeland.

Deze winter gaan we verder met het planten van bomen & struiken in het Brouwbos. Help je ons mee?

We doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor het Brouwbos!

Met het geld zijn wij van plan om nieuwe bomen te planten; o.a. amandelen en hazelaars, talloze struiken en andere planten die zorgen voor een robuuster ecosysteem.

We organiseren deze winter 2 plantdagen. Eentje tijdens TREEVEMBER, op zondag 19 november van 13:00 tot 16:00 en eentje later begin volgend jaar in januari of februari. We hebben plek voor 12 mensen om hier aan mee te doen.

Meer informatie? Stuur een berichtje aan joris@andthepeople.org

100
31/10/2023
11:47

Anoniem

Bekijk alle