Julius Booy

Plant een boom bij Juuls landje

Hallo allemaal,

Voordat ik ga vertellen welke grootse plannen wij hebben voor ons voedselbos is het wellicht wel even fijn om te weten wie wij zijn.

Wie zijn wij
Wij zijn Juuls landje, een dagbestedingslocatie voor jongeren. Het ''landje'' is opgedeeld in 2 oude kwekerijen waar wij met jongeren werken in de natuur. Wij hebben verschillende dieren rondlopen, nestkasten, tiny houses, planten, bomen, bijenfamilies, en nog veel meer. Het belangrijkste is dat wij dit vrijwel allemaal zelf maken. Wij leren de jongeren vaardigheden aan om dit te kunnen, kijkend naar hun interesses. In de tijd waar technologie een steeds grotere rol speelt vinden wij het belangrijk dat de jongeren in contact blijven met de natuur. Op Juuls landje wordt dit in verschillende vormen aangeboden; het verzorgen van dieren, kweken van (eetbare)planten, aanleggen van een voedselbos, pluktuin, bouwen van nestkasten, e.d. Dit alles met het oog om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Jongeren leren verantwoordelijkheid te dragen op verschillende aspecten, leren nieuwe vaardigheden en ontwikkelen skills die hun verder helpen binnen de maatschappij.

Wij bieden een plek aan jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag en mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij bieden hun een veilige plek waar zij zichzelf kunnen zijn en hun eigen identiteit kunnen ontplooien. Om dit te kunnen waarborgen bieden wij één op één- en groepsbegeleiding aan. Ons motto luidt dan ook: Waarom moeilijk doen, als het samen kan!

Plannen
Oké en dan nu onze grootse plannen;

Op dit moment is er al een beginnend voedselbos te vinden op het landje. Bij de afbeeldingen zullen hier foto's van te vinden zijn. Wij willen dit bos graag uitbreiden met het volgende;

- Kruidlaag aanvullen
- Verschillende bomen
- Verschillende struiken
- Onderhoudsmateriaal zoals snoeiers

Event
Wij organiseren op donderdag 23 november een event. U kunt op dit moment een kijkje komen nemen hoe wij te werk gaan en een handje meehelpen bij het planten van de bomen en struiken. U bent welkom tussen 11.00 - 14.00 uur. Over eten en drinken hoeft u zich geen zorgen te maken, dit verzorgen wij!

Adres
Toegangseweg 10 A
2771 XM, Boskoop
(beste te bereiken met auto/fiets)

Graag aanmelden per mail: juulslandje@gmail.com 

 

 

Website: Home | Juuls landje

Bekijk ons bij ''Binnenste Buiten'' Dagbesteding Juuls landje | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)

50
15/11/2023
17:00

Hilde

Bekijk alle