Karin Bodewits

"Verloren Ruimte" wordt Broedplaats van Natuur en Voedsel

Beste natuurliefhebbers,

Stelt u zich eens voor dat we "verloren ruimte" kunnen omzetten in een bruisende oase van natuurlijke schoonheid en overvloedig voedsel. Dat is precies wat we willen bereiken met ons mini-voedselbosproject op het talud in Oosterbeek, en we hebben uw hulp nodig om deze droom werkelijkheid te maken. Laten we samenwerken om positieve verandering te creëren en de voordelen van voedselbossen en natuurlijke hagen te omarmen.

Waarom zou u overwegen om ons mini-voedselbosproject in Oosterbeek te steunen? Hier zijn enkele redenen:

  1. Veranderd perspectief: Door verloren ruimte om te zetten in een voedselbos, laten we zien dat zelfs ogenschijnlijk onbruikbare grond een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze gemeenschap en de natuur. Uw donatie zal bijdragen aan het veranderen van perspectieven en het inspireren van anderen om soortgelijke projecten te starten.

  2. Biodiversiteit in overvloed: Voedselbossen en natuurlijke hagen zijn natuurlijke habitats voor talloze soorten planten, dieren en insecten. Door bij te dragen, draagt u direct bij aan het herstel van lokale ecosystemen en bevordert u een gezondere en rijkere biodiversiteit.

  3. Lokaal voedsel en gemeenschap: Het mini-voedselbos zal een bron zijn van lokaal geteeld voedsel, variërend van fruit en noten tot kruiden en eetbare wilde planten. Dit zal niet alleen bijdragen aan voedselzekerheid maar ook de gemeenschap samenbrengen in de zorg voor en het genieten van deze natuurlijke schatten.

  4. Milieuvriendelijk: Voedselbossen en natuurlijke hagen helpen bij het vastleggen van koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer, waardoor ze krachtige bondgenoten zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Uw steun zal rechtstreeks bijdragen aan een groenere, schonere planeet..

 

Met uw donatie zijn wij van plan:

  • +/- 20 (fruit- en noten-) bomen en struiken te planten
  • een levende en veewerende meidoorn/ sleedoorn/ hondsroos/ vuilboom haag aan te leggen
  • een plukladder aan te schaffen

Doneer nu en word een deel van onze groeiende gemeenschap die de kracht van voedselbossen en natuurlijke hagen omarmt.

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op 19 november van 10.00 tot 13.00 organiseren wij een evenement voor donateurs: terrassen aanleggen en druiven- en kleinfruit struiken aanplanten op het talud. Natuurlijk alles onder het genot van een lekkere kop koffie, een soepje en een snack. Neem jij jouw schep mee?

Er kunnen maximaal 10 donateurs deelnemen. Stuur een emailtje om je aan te melden naar: k.bodewits@gmail.com

15
05/11/2023
10:18

Anoniem

Bekijk alle