Manon Botha

Plant mee! "Bos voor meer Bos"

Hallo Voedselbosliefhebber,

Op zaterdag 19 november is het feest in Voedselbos Klein Stettyn! Samen met 50 andere voedselbossen in Nederland en België doen wij mee aan TREEVEMBER, georganiseerd door The Pollinators. Samen zorgen we voor meer bekendheid voor de voedselbosbeweging, want we willen laten zien dat biodiversiteit en voedselproductie heel goed hand-in-hand gaan.

Plant je mee?

Ons voedselbos wordt een "Bos voor meer Bos", een kwekerij zogezegd. Een kraamkamer voor voedselbos planten, bomen en struiken. Zodat nog meer mensen voedselbossen kunnen starten, voor nog meer lokale voedsel productie en nog meer biodiversiteit voor alle bijtjes.

Met het geld wat we ophalen met deze crowdfundingsactie gaan we de eerste aanplant te starten. Doneer je ook? We gaan namelijk:

  • Amandelen, Hazelnoten, Walnoten, Pijnboompit bomen en Kastanjes aanplanten in ons notenbos aanplanten
  • Ruim 25 vruchtbomen en bessenstruiken, plus inheemse heggen aanplanten
  • De bestaande putten op het terrein nieuw leven inblazen, om al deze bomen en planten een goede start te geven.
  • We gaan de bomen vertroetelen met Eifel lava, zodat de zandgrond weer voedsel- en mineraalrijk wordt.

Wil je ons helpen en ook deel uitmaken van de voedselbosbeweging en samen met andere enthousiastelingen komen leren over ons voedselbos? Kom dan op zaterdag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur naar ons Voedselbos Klein Stettyn. We gaan niet alleen bomen planten, maar geven ook (kinder)rondleidingen, wildplukwandeling, een voedsel-bos-tasting of geniet van een warm drankje bij het kampvuur.  Het adres is Giffelerweg 5 in Neede. Zien wij jou daar? 

Wil je meer informatie? Volg ons op instagram @klein_stettyn. Ook kan je contact opnemen met ons via voedselbos@kleinstettyn.nl.

25
28/11/2022
19:54

Christine

Bekijk alle
  Bekijk alle
10/10/2022 | 6:07

Bijna live!

Hallo Voedselbosliefhebbers,   Het is bijna zover. Nog 4 nachtjes slapen en dan gaat onze actiepagina live! In ons voedselbos wordt op dit moment ook hard gewerkt om alles klaar te maken voor ons event op zaterdag 19 november. Bramen hebben nu nog de overhand, maar dat duurt niet lang meer. Met bossen tegelijk worden ze eruit getrokken. Takken en stammen worden in rillen verzameld en grotere bomen worden opgesnoeid om ruimte en ligt te creëeren voor de voedselbosbomen. Ook zijn we aan het experimenteren met recepten voor de voedsel-bos-tasting. Dat wordt lekker!