Voedselbos Kreilerwoud

Help kinderen oogsten en beleven

Help je mee ons voedselbos te openen voor (autistische) kinderen? Om nog veel meer soorten aan te planten? En om een vlinderpad aan te leggen?
Met voedselbos Kreilerwoud doen we dit jaar mee aan TREEVEMBER georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie halen we geld op voor belangrijke waarden zoals biodiversiteit en een gezonde leef-leeromgeving voor kinderen.

Welkom bij voedselbos Kreilerwoud

Het nog jonge Westfriese voedselbos en eetbaar landschap Kreilerwoud vormt nu al een rijk biotoop voor mens en dier. Sinds 2017 groeien er mooie eetbare plantsoorten voor noten, fruit, bloemen, blad en enkele wortelgewassen. Het voedselbos en de directe omgeving scoren hoog op vogeldiversiteit, en de beplanting wordt elk jaar diverser. Sinds begin 2022 verzorgt Cindy Schipper Zorgt op het terrein van Kreilerwoud dagbesteding en coaching van (autistische) kinderen met behulp van paarden. Lees de blog over het belang van voedselbossen onder deze pagina.

 

Wat is ons doel?

We gaan het bestaande jonge voedselbos toegankelijk maken voor de kinderen van de dagbesteding. En we willen het voedselbos nog diverser maken. Met gemaaide graspaden kunnen de kinderen voor eigen gebruik oogsten in het voedselbos. Ook gaan we een vlinder-observatieroute door het voedselbos aanleggen in samenwerking met ecoloog Lewis Jansen namens de vlinderstichting. Wanneer de kinderen vlinders observeren, worden de bevindingen doorgegeven aan de vlinderstichting. Voor het toegankelijk maken van het bos is een ruwterreinmaaier nodig. Op het werkveld gaan we enkele mini-voedselbosjes aanleggen. En we gaan nog veel meer nieuwe soorten toevoegen aan het voedselbos.

Geld inzamelen

Daarom doen wij dit jaar mee aan Treevember, georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor een goede toegankelijkheid en meer bomen!

Je kunt doneren via de gele knop boven aan deze pagina! Bij elkaar hebben we ca. € 3.000,= nodig om onze doelen te halen. 

Het geld gaan we besteden aan:

  • Makkelijk oogstbare fruitstruiken voor kinderen, zoals bessen en frambozen.
  • Minivoedselbosjes op het werkveld, met bijvoorbeeld honingbessen, olijfwilgen en appelbessen.
  • Bijzondere boomsoorten, zoals winterharde moerbeien, appel- en peerlijsterbessen en persimoenen.
  • Vaste planten, zoals rabarber, mierik, venkel en daglelie.
  • Een ruwterreinmaaimachine om het voedselbos beter toegankelijk te maken voor kinderen.
  • Materialen, zoals palen en touw om speciale toegangspoortjes te maken waar de kinderen makkelijk doorheen kunnen en de paarden niet.

 

Sponsors

Onder aan de pagina staan logo's van speciale sponsors. Heb je een natuurwinkel, een biologisch of groen restaurant of verwerk je graag bijzondere (voedselbos)ingrediënten in je kruidige bieren of maak je lekkere chutneys? Steun dan nu ons voedselbos met € 250,= en zet je logo op deze pagina! (We nemen contact op na de donatie.)

Plant- en ontmoetingsdag

Zondag 27 november met workshop voor kinderen

Wist je dat wij een leuke plant- en ontmoetingsdag organiseren tijdens TREEVEMBER?
Dat doen we op zondag 27 november van 13:00 tot ca. 16:30 op Kreilerwoud: Kreil 6, Barsingerhorn.

Het programma vind je in de blogs.

Zien wij jou daar? Geef je dan op via mail@fekkeslandschap. Vermeld met hoeveel je komt en ook graag de leeftijd van de kinderen die meekomen.

Wie zijn wij?

Voedselbos Kreilerwoud is een samenwerkingsproject van Jelle Fekkes & Kirsten Verpaalen (voedselbosexploitanten) en Peter en José Fekkes (grondeigenaren)
Jelle Fekkes is landschapsarchitect en voedselbosontwerper, -coach en -docent (www.cursusvoedselbossen.nl)
Cindy Schipper begeleid op het terrein van Kreilerwoud (autistische) kinderen met behulp van paarden (www.cindyschipperzorgt.nl)

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via mail@fekkeslandschap.nl.

25
29/11/2022
10:45

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
09/10/2022 | 23:16

Plant- en Ontmoetingsdag zondag 27 november van 13:00 tot 16:30 uur

Tijdens TREEVEMBER organiseren we een leuke Plant- en Ontmoetingsdag met een bijzondere workshop voor kinderen. Kom je ook? Geef je dan op via mail@fekkeslandschap.nl. Vermeld met hoeveel mensen je komt en ook graag de leeftijd van de kinderen. Wanneer? Op Zondag 27 november van 13:00 tot 16:30 uurWaar? Bij het Ideeëntheater van Kreilerwoud, Kreil 6, Barsingerhorn Volg op de dijk bordjes ‘Cindy Schipper Zorgt’. Programma (onder voorbehoud): 12:45 uur Inloop met koffie en thee 13:00 – 14:00 uur Onthaal met onze verhalen:Dagopening (Jelle)Introductie Cindy Schipper Zorgt (Cindy)Korte introductie en rondleiding voedselbossen en voedselbos Kreilerwoud (Jelle)Vlinders (en andere insecten) in het bos 14:00 – 16:00 uur Workshop voor kinderen (met paarden of vlinders) (Cindy ea)Help met planten van bomen en struiken (Jelle ea) 16:00 – 16:30 uur Napraten