L
Landgoed Overvloed – Lennaert Klein & Mara-Lina Schaefers

Steun Landgoed Overvloed-je, het lokale voedselbos in Abcoude

Beste wereldverbeteraars en liefhebbers van de natuur,


Groot nieuws: Landgoed Overvloed had nog geen land, maar sinds een paar dagen een mini-landje van 1 hectare, waar we kunnen pionieren met ons idee. Hier kunnen we de komende maanden een begin maken met een klein voedselbos, en meer mensen betrekken die zich willen inzetten voor een betere toekomst door middel van regeneratieve landbouw. Landgoed Overvloed mag daarom dit jaar ook mee doen aan Treevember, georganiseerd door The Pollinators. Samen met hen gaan wij geld ophalen voor ons toekomstige voedselbos. 

Met het geld zijn wij van plan om een begin te maken met onze beplanting voor het Landgoed op 1 hectare in Abcoude. Daarmee zetten we ook een voedselbos neer waar de omgeving weer baat bij heeft. We willen er vooral bomen, bessen struiken mee planten en meerjarige groenten, zodat we deze kunnen vermeerderen als we ons stuk land hebben gevonden. Denk aan verschillende rassen fruit- en notenbomen en bessen struiken. 

Onze droom is om met minimaal menselijk ingrijpen een bloeiend leefgebied te creëren, gebruikmakend van de nieuwste inzichten op het gebied van permacultuur, voedselbosbouw en silvopastoraal grazen. Hiermee willen een inspirerende bijdrage leveren aan het omkeren van het klimaatprobleem en het verlies van onze natuur en biodiversiteit en tegelijk mensen (opnieuw) verbinden met de natuur. Maar tegelijkertijd bouwen we aan een plek waar mensen vrij kunnen genieten van de natuur op een recratieve manier. Met fijne horeca, luxe accomodaties en interessante programma's met fysieke en mentale inspanning.

We willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen enthousiast maken en zijn altijd op zoek naar waardevolle verbindingen en fijne samenwerkingen. Daarom organiseren we tijdens Treevember een boomplant event op zaterdag 19 november. Lijkt het je leuk om de eerste worteltjes van Landgoed Overvloed in je handen te hebben gehad, ben je vanaf 12 uur van harte welkom! Versgemaakte seasonal cake en warme dranken zijn daarbij in overvloed aanwezig 😊. Voor aanmelding of meer informatie, stuur een mailtje naar info@landgoedovervloed.nl.

Op onze website LandgoedOvervloed.nl zie je vrij snel wat onze ambities zijn, en hoe we die zowel pragmatisch als idealistisch willen invullen. Het idee is mensen de kans te geven zich weer even echt onderdeel van de natuur te voelen en daarbij ook te leren wat het betekent om off grid en duurzaam te leven. Alles begint voor ons bij de bodem onder onze voeten. Die is het belangrijkste. Het gaat ons er om die bodem weer gezond en vol leven en connecties te krijgen.

Website: landgoedovervloed.nl 

35
30/11/2022
01:34

Tim

Bekijk alle