L
Leonie Van der Steen

Nieuw! Voedselbos Kleverbergh; help ons aan fruitbomen!

Een jaar geleden zijn we met 5 gezinnen en stichting ARK eigenaar geworden van een voormalige manege en steenfabriek. Ons doel? Het land weer levend te maken. Ark richt zich op herontwikkeling van een deel van de Ooijse Graaf en wij zetten ons in op 11 hectare regeneratief boerenbedrijf en 3 hectare wonen, werken en natuurontwikkeling. We zijn al druk bezig, maar voor de aanplant van onze hagen en permacultuur voedselbos kunnen we alle hulp gebruiken!

Wij doen daarom dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos! We zijn met allerlei partijen in gesprek - Lenteland, Aardpeer, Land van Ons, Streekboeren, Farwin - om onze grond vrij te kopen, zodat het tot in de eeuwigheid als regeneratief voedselland beschermd blijft. Maar we gaan natuurlijk niet wachten met planten! Help je ons met de aanschaf van fruitbomen?

De komende 5 jaar maken we ons voedselbos steeds iets groter, naar tenminste 3 hectare. Met jouw hulp kunnen we het eerste jaar vliegend van start! Er staan al prachtige volgroeide walnootbomen op het land, maar het is tijd voor fruitige vrienden. Met jullie bijdrage kunnen we:
- Verschillende bestuivers op het land toevoegen, zoals: kersen- en appelbomen en olijfwilgen.
- In de struikenlaag kruisbes, zwarte bes en aalbes planten

Daarnaast voegen we klimmers, kruidenlaag en eenjarigen toe, zoals druiven, kiwibes, schijnaugurk, daslook, winterpostelein, bieten, courgettes en pompoen. Jummie!

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op 18 november van 10 tot 16 uur organiseren wij een plant dag!

Stichting de Ooijgaard helpt ons met de aanschaf en beplanting van 200 meter (door mens en dier) eetbare slingerende biodiverse haag. We planten 17 inheemse soorten. Je kunt handen uit de mouwen steken, meedoen aan een rondwandeling op het terrein, de maquette zien van hoe het wordt en verliefd worden op de toekomst. Zien wij jou daar?

Er is koffie, thee en een paar grote pannen soep, maar we zijn nog aan het begin van ontwikkeling, dus het toekomstige restaurant is nog niet open. Het kan dus geen kwaad iets voedzaams mee te nemen om te delen!

Zien we je de 18e? Er is voldoende parkeerplaats, maar je kunt ook makkelijk met de bus (nummer 80 vanaf station Nijmegen stopt voor de deur) of het is 30 minuten door een prachtig natuurgebied fietsen vanaf het station. Erg de moeite waard!

Fijn als je je aanmeld via info@levenmethetland.nl, dan maken we een extra pannetje soep!

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via: info@levenmethetland.nl

50
01/12/2023
10:52

Christiane

Bekijk alle