Mariska Mathon

Houts Voedselbos

Hallo,

Help jij mee het Houts Voedselbos te laten groeien en bloeien? Steun ons dan met een donatie tijdens Treevember, een actie georganiseerd door The Pollinators, zodat jij en anderen later de vruchten kunnen plukken van en in het Houts Voedselbos.

Wij zijn een klein clubje mensen met grootse plannen. We zetten ons inmiddels al 4 jaar in om in Den Hout een voedselbos te realiseren dat vrij toegankelijk moet zijn voor alle omwonenden.
Sinds Juni hebben we van Gemeente Oosterhout één hectare voormalig maisakker in bruikleen om dit om te vormen naar een eetbaar paradijs. We hebben nu nog een een lege akker en kunnen donaties goed gebruiken!

 

Waarom een voedselbos?
- Het verbeteren van de biodiversiteit en bodem.
- Een voedselbos stimuleert mensen na te denken over de herkomst van voedsel en de impact die het heeft op onze leefomgeving
- Onbespoten voedsel zonder kunstmest, bereikbaar maken voor iedereen.
- Educatie. We willen samenwerken met diverse organisaties binnen de gemeenschap en zo jong en oud betrekken bij deze mooie plek. Eetbare natuur is een verrijking voor iedereen.

 

Wat gaan wij met uw donatie doen?
- We gaan een struweelhaag en haag aanleggen met inheemse struiken, een oase voor insecten en vogels.
- Voedselbosbomen, bessenstruiken en planten kopen. Denk niet alleen aan appels, peren of de uiensoepboom, maar ook aan diverse noten, vijgen, kaki, moerbei of paw paw.
- Diverse materialen zoals boompalen of beschermers aanschaffen.

Tijdens TREEVEMBER organiseren wij onze eerste plantdag!
Op 25 November om 10.30 is de officiele opening, daarna gaan we tot 16.00 de eerste bomen en struiken planten en krijgt het voedselbos zijn vorm.
Wilt je hierbij meehelpen, geef je dan op door een e-mail te sturen naar houtsvoedselbos@gmail.com. Na aanmelding krijg je een mail met verdere informatie terug.

Is het aantal plaatsen voor de plantdag vol, treur niet, we organiseren er volgend jaar nog een! Om op de hoogte te blijven van het ontstaan van het Houts Voedselbos kun je ons volgen via Facebook of Instagram.

90
31/10/2023
19:10

Anoniem

Bekijk alle