Marjolein Lommen

Marjolein's eetbare bostuin

Hi, welkom bij Marjolein's eetbare bostuin!

Marjolein's eetbare bostuin doet dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie ga ik geld ophalen voor een 'showroom' voor voedselbossen. Een plek waarin allerlei voedselbosvormen getoond worden. Een voedselbos is er namelijk in veel verschillende vormen en maten. Hoe leuk wanneer je naar een plek kan gaan waar verschillende voedselbosvormen beleefd kunnen worden! Denk aan een eetbare bostuin waar 'rijenteelt', een 'romantisch' voedselbos en allerlei verschillende permacultuurprincipes samenkomen en elkaar afwisselen. Met als doel dat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden van een voedselbos.

Waarom?

Omdat voedselbossen:
- Heel veel lekker én verrassend eten biedt! Ken jij de szechuan peper of de paw paw al? Groeit allemaal gewoon in Nederland!
- Het mooiste habitat voor bestuivende insecten zijn in Nederland. Ook wilde bijen en vlinders profiteren van een voedselbos.
- Goed zijn voor mens en dier
- Een oplossing bieden voor de stikstof- en klimaatcrisis
- Onderdeel kunnen uitmaken van iedere tuin!

Wat is het plan?

Met het opgehaalde geld ben ik van plan om een inheemse haag aan te leggen voor de biodiversiteit. En om insecten, vogels en andere dieren alvast een thuis te bieden. Daarnaast wil ik pionierssoorten planten die de kaders gaan vormen voor de eetbare bostuin. Belangrijk, want veel soorten die we gaan aanplanten houden van beschutting en hebben een bepaalde bosstructuur nodig om goed te kunnen groeien. Als het lukt willen we ook al de eerste structuur van de rijenteelt aanplanten, maar dit is nog onder voorbehoud.

Help je mee?

Ben je nieuwsgierig naar dit concept en wil je meer leren en meedoen? Kom dan naar de plantdag die ik organiseer tijdens TREEVEMBER en laat je inspireren! Op zaterdag 25 november van 11.00 uur tot 16.00 uur kun je komen meehelpen op het perceel in Noord-Limburg. Zo kun jij alvast een kijkje nemen achter de schermen én meer leren over planten.

Programma

We starten om 11.00 uur met planten. Om 13.00 uur wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Wij zorgen voor een fijne lunchplek met een gezellig kampvuur. Om 16.00 uur sluiten we af.
Let op: er is beperkt plek en aanmelden is verplicht!

Let's get in touch!

Wil je in contact komen, meer informatie of je aanmelden voor de plantdag? Neem contact op via marjoleinseetbarebostuin@gmail.com of @marjoleinseetbarebostuin op Instagram. Leuk je te ontmoeten! :)

50
25/10/2023
20:21

Frits

Bekijk alle