Bas en Marrit van Rijn

Steun apothekersbosje Buitenverwachting

Wij gaan uitbreiden, help je mee? 

Joepie, wij willen iets nieuws uitproberen aan de randen van voedselbos Buitenverwachting. Daarom doen we dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. We kunnen het niet alleen en daarom zoeken wij ondersteuning om ons experiment te doen slagen! 

Beter voorkomen dan genezen...

Spelenderwijs gaan we aan de slag om mini apotheken te ontwerpen op diverse lokaties op ons bedrijf. We beginnen eerst met 1 plekje. Met in de schappen "biodiverse" kruidenplanten, haagstructuren en "voederbomen".  Dit zelfbedieningsconcept zorgt voor veerkrachtige dieren en bezoekers   

Wat hebben we nodig? 

  • Haagplanten zoals meidoorn, sleedoorn 
  • Hekwerkachtigen zoals hazelaar en wilg zodat je haagstructuren en takkenrillen kan samenstellen als omheiningen. 
  • Struiken zoals de zilverbes
  • Kruiden en bloemenzaden meerjarig zoals muntachtigen, boerensaffraan en boerenlandsoorten inclusief ziltige gewassen [gaan we nog uitzoeken, wij weten ook zeker niet alles]
  • Kleine vrucht bomen zoals kornoelje en kaki. 

  • Mocht er nog wat over zijn dan willen we dit graag besteden aan een plukladder (€500) om in ons huidige voedselbos makkelijker noten en vruchten te kunnen oogsten!

Apothekersbos Buitenverwachting beleven op zondag 27 november

Kom met ons aanplanten, afzettingen maken en ondersteunen. We zien je graag vanaf 13.00-16:00 uur, vlietkade 2, Hoogmade. Verzamelen bij de boerderijwinkel.

  • Meld je aan via whatsapp 06-43086252
  • Neem goede warme kleding mee en schoeisel
  • Wij zorgen o.a. voor warme thee/ koffie en iets lekkers 

Volg ons op Insta via @kaascultuur

Alvast dankjewel voor het steunen!! Liefs Bas en Marrit

15
09/11/2022
10:00

Moi

Bekijk alle
  Bekijk alle
11/11/2022 | 22:11

bomenridders en struiken jagers

De online jacht is geopend voor het vinden van geschikte jonge bomen en struiken, om de apotheek te vullen. We komen dicht bij de uitvoering van het proces en moeten allerlei keuzes maken om een mooie heg op te bouwen. Maar ja waar doe je goed aan en wat kan een koe wel eten en een geit niet en visa versa. Zitten er verschillen in en hoe zorgen we ervoor dat we ons weidevogels behouden. Tot hoe ver kunnen we dus in de hoogte gaan. Hoe zorg je voor een mooie dichte haag en welke andere kruiden en planten kunnen we er nog meer in de constructie "proppen"   Allemaal vragen! We hadden het ook beter kunnen overdenken, maar dan komt het er vaak niet van. Kortom in het kader van een experiment dat meerdere jaren mag duren, gaan we gewoon gelijk aan de slag. Super leuk en spannend, want stiekem doen we misschien ook maar wat. Lekker aanmodderen, omdat het intuitief klopt.  De redacteur in mijn hoofd stelt constant vragen zoals: kan dit wel bij elkaar en is het niet te droog daar? Is het niet te nat daar?Hoe zorgen we er voor dat de koeien het niet gelijk platlopen. Om maar even te spreken over vorig jaar toen we ruim 400 rozenbottel scheuten hebben gepoot. Onze nieuwgierige koeien rukten ze er steeds uit, het was een ware slapstick.  Kortom het houd ons lekker bezig.. snel meer nieuws!