bomenridders en struiken jagers

11-11-2022 | 22:11

De online jacht is geopend voor het vinden van geschikte jonge bomen en struiken, om de apotheek te vullen. We komen dicht bij de uitvoering van het proces en moeten allerlei keuzes maken om een mooie heg op te bouwen.

Maar ja waar doe je goed aan en wat kan een koe wel eten en een geit niet en visa versa. Zitten er verschillen in en hoe zorgen we ervoor dat we ons weidevogels behouden. Tot hoe ver kunnen we dus in de hoogte gaan. Hoe zorg je voor een mooie dichte haag en welke andere kruiden en planten kunnen we er nog meer in de constructie "proppen"  

Allemaal vragen! We hadden het ook beter kunnen overdenken, maar dan komt het er vaak niet van. Kortom in het kader van een experiment dat meerdere jaren mag duren, gaan we gewoon gelijk aan de slag. Super leuk en spannend, want stiekem doen we misschien ook maar wat. Lekker aanmodderen, omdat het intuitief klopt. 

De redacteur in mijn hoofd stelt constant vragen zoals: kan dit wel bij elkaar en is het niet te droog daar? Is het niet te nat daar?Hoe zorgen we er voor dat de koeien het niet gelijk platlopen. Om maar even te spreken over vorig jaar toen we ruim 400 rozenbottel scheuten hebben gepoot. Onze nieuwgierige koeien rukten ze er steeds uit, het was een ware slapstick. 

Kortom het houd ons lekker bezig.. snel meer nieuws!