Monique Falk

Steun onze voedselbostuin en deel mee in oogst, kennis en planten!

Liefhebbers van eetbaargroen uit eigen tuin,

Wij doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Hiermee willen wij geld ophalen om van onze tuin een ware voedselbostuin te maken! Wij willen inspireren dat je van een tuin van 500m2 (of minder) ook een rijk voedselbos kunt maken waarvan je het hele jaar door kunt oogsten. Ook gaan we delen, delen in oogst, kennis en planten -door ze te vermeerderen zodra dat kan. Wordt jij hier ook blij van en wil je ons steunen met een (kleine) donatie? 

Waarom een voedselbos? Omdat voedselbossen:
- Een grote overvloed leveren van veel lekker en voedzaam eten door het jaar heen
- Een geweldige bijdrage leveren aan ons leefklimaat en dat van de dieren om ons heen
- Het mooiste habitat voor bestuivende insecten zijn in Nederland
- Mens en dier een geluksgevoel bezorgen
- Een inspirerende plek biedt om te verbinden en uit te wisselen met buurtgenoten en andere liefhebbers

Met dit geld zijn wij van plan om minimaal 30 verschillende soorten bomen, struiken, kruiden en vaste groenteplanten aan te schaffen.

Tijdens TREEVEMBER organiseren wij een plantevenement op onze fijne locatie buiten Olst. Heel welkom op zaterdag 18 november van 11 tot 16 uur om kennis op te doen en mee te helpen met het aanplanten. Wij zullen informatie geven over de keuze voor de diverse planten en de eetbare delen van de verschillende planten. Er is ruimte voor 20 deelnemers en voor iedere deelnemer hebben wij een pakketje met biologische zaden die van grote waarde zijn voor je tuin (met uitleg erbij).

Steun jij onze voedselbostuin? Dan nodigen wij jou uit voor alle activiteiten die wij organiseren: rondom aanplant, oogst, bewaren van de oogst en het verder uitwisselen van kennis rondom de eetbare voedselbostuin en hoe je hierin eenvoudig samenwerkt met de natuur.

Mail voor opgave of meer informatie naar eetbaargroennu@mf.me

Hartegroet!
Rob Swartjes en Monique Falk

20
12/10/2023
08:37

Patricia

Bekijk alle