N
Natuurboerderij Baarschot

Natuurboerderij Baarschot

Welkom op Natuurboerderij Baarschot.
Hier zijn wij een akkerbouwbedrijf met traditionele landbouw om aan het vormen in een agroforestry voedselbos en komt er ook nog een natuurbos bij.
Wij zijn tot deze stap gekomen, omdat wij denken dat de traditionele landbouw voor ons geen toekomstperspectief biedt. We hadden het gevoel dat het anders moest, andere wegen zoeken. Geen bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest meer, meer rust voor de bodem en als teelt andere gewassen in een gevarieerdere opstelling. Hierdoor hopen we een veel gezondere groei- en leefomgeving te creëren.
Zodoende zijn wij in winter 2022/2023 gestart met de aanplant van onze eerste fruitbomen en bessenstruiken met daaromheen een windsingel. Het was een hele ervaring om eerst te merken dat je plantgoed zowat in een moeras staat door de zeer overvloedige regen. Daarna kwam de langdurige droogte met veel felle zon, veel wind en hoge temperaturen. Al met al hebben we afgelopen jaar hard gewerkt en veel geleerd.
Nu zijn we zover dat fase twee opgestart gaat worden. Het plan is om dit jaar weer diverse fruit- en notenbomen en bessenstruiken aan te planten. Daarbij is de Treevember actie een mooie uitdaging om ons plan te ondersteunen.

Voor 10 euro planten wij 1 meter windsingel bij
Voor 25 euro planten wij 5 meter bessenstruiken
Voor 50 euro planten wij een notenboom
Voor 100 euro planten wij een appel- en een peren- en een pruimenboom
Andere bedragen benutten wij om de biodiversiteit op het land te vergroten

Bedankt als jij ons plan ook mooi vindt en daar een plantje aan wilt bijdragen.

Plantdag
In het kader van de Treevember-actie gaan wij op 4 november aanstaande de windsingel verder aanplanten. Deze activiteit is van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur. Donateurs zijn welkom om mee te helpen. Graag opgeven via natuurboerderijbaarschot@gmail.com.

100
29/10/2023
20:34

Anoniem

Bekijk alle