N
Natuurboerderij Baarschot

Voedselbos op Natuurboerderij Baarschot

Tegen natuurgebied De Utrecht in Brabant ligt Natuurboerderij Baarschot. Een plek waar de natuur hoog in het vaandel staat, waar natuur en mens op een mooie manier samen komen. 

Wij gaan komende tijd een voedselbos aanleggen. Dit wordt een plek waar mensen naar toe kunnen komen en kunnen genieten van de natuur, deel kunnen uitmaken van de natuur en zelf bij hun eigen fruitboom kunnen oogsten wat de natuur ons geeft. Wij laten mensen de natuur beleven en zijn daarbij goed voor mens en dier. 

Op Natuurboerderij Baarschot is natuur belangrijk. We laten ons leiden door de natuur. Ons voedselbos zal zelf groeien, zonder bemoeienis van de mens. Hierdoor laten we de natuur in hun waarde. 
Door het opzetten van een voedselbos en het vrijwel niet ingrijpen door de mens ons ons voedselbos bieden we een oplossing voor de stikstof- en klimaatcrisis. Wij gebruiken geen (biologische) bestrijdingsmiddelen of kunstmest waardoor we de natuur verbeteren. Er zullen bloemenstroken zijn voor de insecten zodat er een natuurlijke manier van bestuiven zal ontstaan. 

Om een start te maken met ons voedselbos doen we mee aan Treevember, georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan we geld inzamelen zodat we een start kunnen maken met ons voedselbos.

Met het geld dat wij inzamelen gaan we fruitbomen en bosgoed kopen. Ons voedselbos zal bestaan uit verschillende soorten fruitbomen zodat er voor iedereen iets lekkers te vinden is. Als onderbegroeiing komen er bessenstruiken. 
Daarnaast willen we voor de bescherming van onze bomen een windsingel aanleggen. Deze houdt de wind tegen en beschermen onze bomen tegen het aanvreten door dieren. 

In november 2022 gaan wij beginnen met het aanplanten van het voedselbos op Natuurboerderij Baarschot. Op 12 november gaan we een start maken met de windsingel. Dit om te beginnen met een goede basis voor onze fruitbomen. Daarna worden in de loop van november de fruitbomen en onderbegroeiing gezet. 

In november is het TREEVEMBER! Dè maand voor het aanplanten van ons voedselbos! Wilt u meehelpen met de start van ons voedselbos en ons helpen met de windsingel? Dan bent u op 12 november vanaf 10.00 uur welkom op Natuurboerderij Baarschot, Goorweg 4, 5087 TC Diessen. We beginnen met uitleg over ons plan en de werkzaamheden van de dag. Daarna gaan we aan de slag met het planten van de windsingel. Helpt u mee??

U kunt zich opgeven voor 12 november door een mail te sturen naar natuurboerderijbaarschot@gmail.com.

Wilt u meer informatie over Natuurboerderij Baarschot? Volg ons op facebook en instagram of neem contact met ons op via natuurboerderijbaarschot@gmail.com.

25
25/11/2022
21:55

Petra

Bekijk alle