Herman Lankhorst

Energietuin De Noordmanshoek

Een voor ieder toegankelijk landgoed maken

Hallo,

Wij , Anton, Geke, Albert, Ilse, Norbert, Erik, Wendy en Herman doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators.

Sinds 2016 werken burgers aan een duurzame invulling voor De Noordmanshoek, een gebied bij Wijhe. Onze droom is om hier een duurzaam landgoed van de toekomst te maken: Een plek voor en door Wijhenaren om te wonen, recreëren en leren, waar op een duurzame manier lokaal voedsel en energie wordt geproduceerd.

Een plan voor de lange termijn dat steeds meer in beeld komt, dit najaar zetten we een belangrijke volgende stap: We willen een educatief voedselbospark inrichting op 0,9 hectare van het toekomstig landgoed. Dit educatieve voedselbos is een etalagebos waarmee wordt bedoeld dat een ieder vrij kan wandelen in dit bos en de verschillende soorten bomen en struiken kan leren kennen, beleven en eten. Zo kunnen bezoekers alvast kennismaken het gebied, en het concept voedselbos.

Dit bos is namelijk onderdeel van de grotere plannen voor Energietuin de Noordmanshoek. Op dit moment wordt er al voor 2200 huishoudens aan stroom opgewekt in het gebied, maar de komende jaren komen daar ook zo’n 6 hectare aan voedselbos, een tuinderij, zo’n 70 duurzame woningen en mogelijkheden voor kleinschalige recreatie en educatie over groen en duurzaamheid bij. Zie www.noordmanshoek.nl voor meer informatie.

Met ons geld gaan wij 140 bomen planten, 24 verschillende soorten, verder veel verschillende soorten bessenstruiken en heesters.

Op 18 en 25 november organiseren wij plantdagen van 9.30 tot 13.00 uur
Op deze dagen wordt koffie, thee en lunch verzorgd. Opgave bij denoordmanshoek@hotmail.com
Max 20 personen.

Donaties:

25.- Struik of heester
50.- Bessenstruik
75,- Boom
100,- Boom met boompaal

60
02/11/2023
18:15

Anoniem

Bekijk alle