Patrick en Jeanna

Voedselbos Ekodorp Bergen komt tot bloei!

STEUN JE ONS INITIATIEF ? We gaan 12 bomen en ruim 50 bessenstruiken planten !  twv 880,-

 

Hallo,

Wij zijn Patrick en Jeanna, en werken sinds midden dit jaar op de voedselbossen op Ecodorp Bergen.

De voedselbossen zijn 4 jaar geleden geplant maar door de slechte bodemstructuur (het terrein was een militair vliegveld) vraagt het bos meer zorg dan het kreeg. Een wijze les die we meenemen naar de Treevember Actie !

Vanaf juni is er al veel gebeurd in de voedselbossen, afgezien van het vele water geven deze droge zomer. Alle fruitbomen en bessenstruiken hebben een spiegel gekregen, zijn rondom ruim bemulcht met paardenmest, humus en houtsnippers. Verder is er een ‘kraamkamer’ gemaakt, voor 'baby’bessenstruiken. Verder zijn 2 van de 5 voedselbossen voorbereid, zodat we in November flink kunnen planten en zaaien.  

En met we doelen we ook op jou! Op  donderdag 24 November, vanaf 9.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om te komen helpen op de grote Treemvember plant dag!  We gaan nieuw leven planten in de voedselbossen op het Ecodorp!

Hierdoor leer je gelijk hoe je bomen plant op een wijze waardoor deze de grootste kans van slagen hebben. Verder gaan we stekken van 6 verschillende bessenstruiken planten. Ook gaan we de nodige ‘helpers’ planten en zaaien; planten en schimmels die de grond verbeteren, en bijdragen aan de gezondheid, weerbaarheid en vitaliteit van de fruit bomen en struiken. Patrick en Jeanna zullen gedurende de activiteiten zo veel mogelijk toelichten en uitleggen.

De activiteit van het nieuw leven inbrengen van de voedselbossen doen we op een donderdag. Dit is de standaard wekelijkse drukbezochte meewerkdag op het ecodorp. Afgezien van de overdaad aan gezelligheid, is er altijd een koffie met koek pauze en een heerlijk warme, versbereide lunch uit eigen moestuin. We maken er een super gezellige dag van, die we afsluiten met een vuur, en een hapje en een drankje. Wees welkom !   (het is wel fijn als je het aangeeft, zodat we enigszins voorbereid zijn). 

Het is zelfs mogelijk om te overnachten, in de herberg op het dorp. (Dit graag wel van tevoren aangeven).

Locatie is Groeneweg 14, Bergen 1861PH (dorp naast Alkmaar).  Je kunt prima met de auto parkeren. Kom je met ov, met de ov fiets ben je hier in een klein kwartier. Heb je geen ov fiets, laat het even weten (06 44 321 219) dan haalt iemand je op. We beginnen om 9.00.

En steun je ons met een donatie?  Het minimum bedrag is 5 euro.   Dank je wel!!

 

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via 06 44 321 219. Of stuur een mail naar patrickmdirks@gmail.com

Je kan altijd even de website bekijken van https://www.ecodorpbergen.nl/ of op facebook  https://www.facebook.com/EcodorpBergen

 

Hopelijk tot dan!

en enorm bedankt voor je donatie !

 

Groene groeten,

Patrick en Jeanna

25
22/11/2022
14:11

Anoniem

Bekijk alle