Petra Boers

Breng de Rozahof tot bloei!

Hi,
Ik ben Petra Boers van de Rozahof en doe dit jaar mee aan Treevember, georganiseerd door the pollinators. Samen met jou willen we geld ophalen om ons voedselbos verder uit te bouwen.

Waarom een voedselbos?
Voor mij is het bos een plek waar je tot rust komt, waar je kunt aarden en even vrij bent van de zorgen van alledag. Een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur: Zoemende bijen, spinnen die draden weven die 's ochtends glinsteren als de eerste zonnestralen op de met dauw bedekte bodem schijnt, een eekhoorn die de eerste nootjes verzamelt.

Hoe mooi is het als je behalve rust en ontspanning ook je eigen voedsel uit een bos kunt halen. Appels, bessen, noten, kruiden, eetbare bloemen en knollen die allemaal de tijd hebben gehad om te groeien, te rijpen en vol zitten met gezonde vitaminen en mineralen. 

De natuur kent geen schaarste, maar overvloed. Een overvloed voor mens én dier. Dat is wat mij zo aanspreekt aan een voedselbos.  

Met het geld dat ik mag ontvangen wil ik het voedselbos verder uitbreiden: windsingels aanleggen, fruit- notenbomen en bessenstruiken planten en indien mogelijk een houten pergola maken waar druiven tegenaan kunnen klimmen.

Op 4 november organiseren van 12.00 tot 16.00 uur een kijk- en plantdag. Er is een oogsttafel, soep, lekkere hapjes, recepten en informatie. Wie wil kan helpen met het aanplanten van windsingels en mogelijk een deel van de bomen en struiken. Laat ons dit dan even weten door uiterlijk 28 oktober een mail te sturen naar derozahof@gmail.com. Later in het seizoen volgt er waarschijnlijk nog een tweede plantdag.

We zijn blij met elke donatie en ook met hulp tijdens de plantdagen. Maar welllicht gaat je interesse in voedselbossen verder en wil je een meer structurele bijdrage leveren. Ook dat kan! We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Op de plantdag kun je daar meer informatie over krijgen.

Meer informatie over de Rozahof vind je op: www.voedseltuinenvenlo.nl

De Rozahof - Broekeindweg 12a - 5971 NZ Grubbenvorst

25
29/10/2023
16:22

Kirsten

Bekijk alle