Sonse Weelde

Steun Sonse Weelde, je lokale voedselbos!

Hi daar!

Wij, 3 families, hebben de handen ineengeslagen en vormen een akker om tot een eetbaar paradijs. Voor ons, om vruchten te plukken en samen aan iets moois werken. Voor onze kinderen, om in contact te komen met de natuur en ons voedsel, om natuurlijk op te groeien. Voor onze omgeving, om kinderen en volwassenen te betrekken bij het verfraaien van het landschap waar ze in wonen. Voor de wereld, omdat wij geloven dat ons eetbaar paradijs beter voor de aarde is dan een akker. Het begint nu al een mooie habitat voor bestuivende insecten te worden.

Wil jij ook bijdragen aan de omvorming van een intensief agrarische akker naar een weelderig voedselbos om van te plukken en te beleven? 

Wij doen vanuit voedselbos Sonse Weelde dit jaar weer mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators!

Met jullie hulp kopen we extra plantgoed zodat het eetbaar paradijs sneller realiteit wordt. Onder andere tamme kastanje, hazelaar, peer, appel en pruimen. Een deel van de akker was er slechter aan toe dan we verwacht hadden, op dat deel gaan we pionier bomen planten. Deze gaan we innoculeren met mycorrhiza, een expert gaat ons hierin begeleiden. Jaarlijks zullen we een oogstfeest organiseren waar jullie bij uitgenodigd worden. Zo kunnen we samen de overvloed delen en de groei van dit stuk land beleven.

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op 18 november van 11:00 tot 15:00 uur organiseren wij een feestelijke boomplantdag. De schimmel expert neemt ons dan mee in wereld van de mycorrhizas, zien wij jou daar? 

 

Adres:

Noorderlicht 1, Son en Breugel.

Meld je aan via: sonseweelde@gmail.com.

Om 11:00 uur starten we met een plantinstructie. Daarna gaan we aan de slag! 

Lunch wordt verzorgd.

Wil je meer informatie? Neem contact op via Sonseweelde@gmail.com. En volg ons via Facebook: Voedselbos Sonse Weelde | Facebook. 

25
28/11/2022
18:01

Ina en Hein

Bekijk alle
  Bekijk alle
14/10/2022 | 10:20

Een uitnodiging van de kinderen

Ken je het gezegde "boompje groot, plantertje dood?" Ja, dat geldt voor ons. Maar door onze kinderen erbij te betrekken hoeft dat niet zo te zijn! Ook zij kijken erg uit naar de plantdag, en om alle bomen te zien groeien. In dit filmpje geven onze filmsterren al een klein kijkje op het land. Wil je ook helpen? Zie Steun Sonse Weelde, je lokale voedselbos! (thepollinators.org)