Sylvia Terpstra

Steun voedselbos-educatie op SchaikseWeelde!

Hallo allen,

Wij vanuit voedselbos SchaikseWeelde doen dit jaar mee aan Treevember georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos!

Waarom? Omdat voedselbossen:
- Een oplossing bieden voor de stikstof- en klimaatcrisis
- Het mooiste habitat voor bestuivende insecten zijn in Nederland
- Goed zijn voor mens en dier

Met ons geld zijn wij van plan:
Bomen en onderbeplanting te planten in ons educatie-voedselbos bij het natuurcentrum. Ook educatiematerialen voor leerlingen uit het basisonderwijs / voortgezet onderwijs staan op ons verlanglijstje.

En wist je dat wij ook een evenement organiseren tijdens TREEVEMBER? Op 26 november van 09.30 tot 16.00 uur organiseren wij een plantdag  op SchaikseWeelde. Zien wij jou daar? Neem een spade mee.

Neem zelf je lunch mee, wij zorgen voor vegetarische soep, koffie/thee/sap

Adres: Schaikseweg 79, 4143 HD Leerdam  

Route en parkeren: Typ SchaikseWeelde in op Google Maps, parkeren in het dorp Schoonrewoerd, het is 7 minuten lopen naar onze locatie

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via Sylvia Terpstra, info@schaikseweelde.nl of 0611072683 

www.schaikseweelde.nl

15
09/11/2022
13:02

Lity

Bekijk alle
  Bekijk alle
09/11/2022 | 12:06

Voedselbos-educatie op SchaikseWeelde

Hallo allen, Ons streefbedrag voor bomen en planten voor aanvulling in het voedselbos hebbenen we dankzij gulle gevers snel gehaald. Gew√©ldig! We hebben de teller nog wat hoger gezet om geld voor educatiematerialen in te zamelen. Vanuit Stichting Duurzaam Vijfheerenlanden bieden we op SchaikseWeelde al op kleine schaal Natuur- en Duurzaamheidseducatie (NDE) aan leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ons natuurcentrum in het voedselbos gaat per schooljaar 2023-2024 een structureel NDE-educatie programma aanbieden in Vijfheerenlanden. We zijn momenteel ons educatieaanbod voor de scholen aan het samenstellen. Daar hebben we nog veel te ontwikkelen. Voedselbos-educatie, een heel nieuw aanbod vanuit de ethische pricipes: Zorg voor de aarde Zorg voor de mens¬† Samen delen Donaties die we boven ons eerdere streefbedrag van ‚ā¨1000,- ontvangen zetten we in bij het vormgeven van een onderdeel van deze voedselboslessen. We willen een bomenbeleefpad gaan aanleggen met informatie en interactieve opdrachten. Zo kunnen kinderen zelfstandig/in groepjes deze route nemen en de eigenschappen en gebruik van bomen beleven. Groene groet, Sylvia Terpstra¬† ¬†