Voedselbos Rhenen-Elst

Steun Voedselbos Rhenen-Elst

Lieve mensen,

Voedselbos Rhenen-Elst doet dit jaar mee met de crowdfundingsactie TREEVEMBER georganiseerd door The Pollinators. Samen met jullie gaan wij geld ophalen voor ons voedselbos.

Meer over Voedselbos Rhenen-Elst

We zijn een klein jaar geleden begonnen met het omvormen van een akker naar een voedselbos. Dit doen we met een groep enthousiastelingen en vrijwilligers. Op deze 1,1 ha gaan we de komende jaren een meerjarig voedselsysteem creëren in samenwerking met de natuur. Wie het voedselbos bezoekt, raakt geïnspireerd en doordrongen van de mogelijkheden van duurzaam lokaal voedsel in samenwerking met de natuur.

Steun de Voedselbos Rhenen-Elst crowdfundingsactie. Er zijn 5 mogelijkheden.

  • Doneer of geef samen met anderen voor eind oktober een bedrag aan Voedselbos Rhenen-Elst.
  • Deel de actie royaal en schrijf waarom je ons project steunt of waardeert
  • Kom (met je [klein-]kind) naar de Plantdag op 25 november en doe mee
  • Meld je aan als vrijwilliger
  • Ben je enthousiast over Voedselbos Rhenen-Elst en heb je een aanvullend idee, laat van je horen!

Wat doen we met het geld?

We planten meer dan 100 bomen en struiken aan in het voedselbos. Voorbeelden zijn: kweepeer, moerbei, vlier, mispel, walnoot, linde etc. We gaan materialen kopen om de planten een goede start te geven zoals houtsnippers. Verder zetten we naast het voedselbos een kwekerij op om bomen en struiken te vermeerderen, zodat we in de toekomst voordelig onze eigen planten in het voedselbos kunnen zetten.

Plantdag zaterdag 25 november 2023

Op zaterdag 25 november 2023 organiseren we in de ochtend (10.00-12.00 uur) en in de middag (14.00-16.00 uur) plantactiviteiten. Je wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekker. Daarna gaan we bomen en struiken planten en na afloop verzorgen we een lichte snack. Geïnteresseerden kunnen ook een rondleiding krijgen om 11.00 uur en om 15.00 uur. Het evenement vindt plaats in het voedselbos Rhenen-Elst. Zien wij jou daar?

Meld je van tevoren wel aan via info@voedselbosrhenen.nl. Dan kunnen we met de catering rekening houden en sturen we je de routebeschrijving.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons via info@voedselbosrhenen.nl of op de website kijken www.voedselbosrhenen.nl.

 

Hartelijke groet,

Anja, Anneke, Carin, Gerard, Maartje, Wilfred en Marlies

15
27/10/2023
15:29

Carolien

Bekijk alle