Julian Gonggrijp

Pionier mee in ’t Volle Bos in Zeist!

Groene dromers, denkers en doeners: dit is je kans om direct bij te dragen aan voedselbosrand ’t Volle Bos in de Zeister wijk Vollenhove! November is Treevember en samen met de Pollinators gaan wij ervoor zorgen dat er die maand extra bomen de grond in gaan. Jouw donatie zorgt voor duurzaam plantgoed en materiaal om samen met wijkbewoners ’t Volle Bos nog mooier en nog meer divers en verbindend te maken dan het al is.

’t Volle Bos

’t Volle Bos is een jonge voedselbosrand aan de rand van Park Vollenhove in Zeist. Tot een paar jaar geleden verbouwden mensen op deze plek groenten in moestuinbakken. Wat miste was het gevoel van samen, en de moestuin verwilderde. Toen tuinbouwdocent Martin Stoop toevallig op het plekje stuitte, was het idee snel geboren: een voedselbosrand waar mensen uit de wijk elkaar ontmoeten, samenwerken en oogsten uit deze verrassende vorm van voedsel produceren.

 

Onze droom

Veel is al gelukt. In het najaar van 2022 zaaiden kinderen van basisschool Op Dreef groenbemesters in, later hebben we bomen, struiken en kruiden geplant. Maar het mag nog veel voller en diverser worden! In november gaan we pioniersbomen planten, berken en elzen. Deze snelgroeiende bomen trekken bestuivers aan en zorgen ervoor dat er meer schaduw ontstaat in ’t Volle Bos, want dat hebben de fruitbomen, struiken en kruiden hartstikke hard nodig.

We willen een informatiebord neerzetten, met uitleg wat deze kleine wildernis allemaal voor lekkers produceert. Want voor sommige mensen is het even wennen, zo’n voedseljungle. En wie weet kunnen we zelfs een flinke pergola voor de druiven bouwen. Dat is toch een heerlijk idee?

Uniek

Voor mensen uit de wijk Vollenhove is ’t Volle Bos een unieke kans om kennis te maken met duurzaam voedsel verbouwen. De meesten wonen in een van de grote torenflats met een balkon. Dan heb je niet zo snel een gevoel bij voedsel of tuinieren. Wij laten zien dat het toch kan. Het park wordt druk bezocht om te recreëren, er is een speeltuin en je kunt er lekker chillen. Met basisschool Op Dreef organiseren we educatieve activiteiten voor kinderen. Zeg nou zelf, dit is toch een unieke plek voor een wijk-voedselbosrand?

Doe mee!

Jij kunt nu meedoen met een donatie. En je mag meteen meegenieten. Als dank voor jouw donatie geven we iets terug tijdens ons Tree Fest zaterdag 18 november a.s. Vergeet daarom niet om je naam te vermelden bij je donatie!

  • 5 euro: je mag zelf een pioniersboom planten. Wees er vroeg bij, want we hebben maar 40 bomen!
  • 15 euro: je krijgt een overheerlijke lunch.
  • 25 euro of meer: je krijgt een prachtige set kaarten met een foto of tekening, plus recept van een voedselbosplant.

Het feest begint om 11:00 uur en gaat door tot 15:00. Je vindt ons naast basisschool Op Dreef aan de Laan van Vollenhove 1457, 3706 EW Zeist.

Kun je er niet bij zijn op 18 november? Weet dan dat je sowieso helpt ’t Volle Bos mooier, diverser en socialer te maken. Heel erg bedankt!

 

 

Voedselboswachters ’t Volle Bos

Julian, Miranda en Wietske

 

Meer informatie over 't Volle Bos en ons feest verschijnt nog op onze website. Wil je meer informatie of op een andere manier helpen, mail dan naar contact@volleboszeist.nl.

10
17/11/2023
07:55

Karel

Bekijk alle
  Bekijk alle
03/12/2023 | 2:23

Treevember is voorbij

Héél veel dank aan alle donateurs, en aan iedereen die kwam helpen tijdens ons mini treefest! De mensen die 25 euro of meer hebben gedoneerd, krijgen nog een email over hoe ze de receptkaarten kunnen ontvangen.