Voedselbos Woudoogst

Woudoogst plant 'n groene toekomst!

Piepjong voedselbos Woudoogst vraagt om financiële hulp!

 

Woudoogst hier: je favoriete voedselbos! Deze herfst doen we mee aan Treevember, een actie van The Pollinators. Wij houden een crowdfunding en organiseren een boomplantdag op zondag 6 november zodat we méér bomen kunnen planten. Op naar een groener stukje aarde!

Oma Petra droomde er al langere tijd van: een stuk land waar voedsel wordt verbouwd in harmonie met de natuur, waar haar kinderen en kleinkinderen nog lang van kunnen eten. Als familie starten we 1,5 jaar terug voedselbos Woudoogst: een droom die uitkomt!

Als piepjong voedselbos hebben we het eerste jaar veel liefde gestoken in het verbeteren van de bodem, voorheen een paardenweide, als belangrijke basis voor een gezond voedselbos. De eerste boompjes hebben de hete zomer overleefd. Nu zijn we klaar voor een nieuwe ronde aanplant. En hiervoor vragen we jullie financiële hulp!

Wat hebben we nodig? 

 • Voedselbos waardige bomen, struikgewas en bodembedekkers (totaal €2700):
  O.a. Franse uiensoepboom, Santana appelboom (speciaal voor mensen met een appel-allergie), erwtenstruik, vossenbes en fazantenbes (caramel smaak)
 • Grondwaterput (€800):
  Zodat de jonge aanplant een volgende hete zomer ook overleefd 😊
 • Plukladder (€500):
  Om de heerlijke hoge noten en vruchten te oogsten!

Waar draag jij aan bij door voeselbos Woudoogst te steunen? 

 • Vergroten van biodiversiteit
 • Lokale voedselproductie
 • Voedsel zonder gifstoffen of kunstmest
 • Houdbaar systeem voor de toekomst
 • Klimaatvriendelijke manier van voedselproductie

Woudoogst beleven op zondag 6 november!

Kom met ons bomen planten of ontdek voedselbos Woudoogst met eigen zintuigen. De poort aan de Bredestraat 21 in Rijen staat open van 13.00 tot 16.00 uur

 • Kom de bomen mee planten! Hiervoor is beperkt plek en daarom is aanmelden noodzakelijk door een mail te sturen naar info@woudoogst.nl
 • Ontdek wat er in een piepjong voedselbos te vinden is door onze BINGO herfsteditie te spelen, leuk voor jong & oud. Gewoon rondkijken kan ook!
 • Warm je op aan een vuurtje en proef alvast wat van onze toekomstige oogst: zelf geroosterde nootjes 😊
 • Ook na TREEVEMBER op de hoogte blijven van de groei van voedselbos Woudoogst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op onze website, abonneer je op ons Youtube kanaal en volg ons op Instagram.

Liefs vanuit het Woud, 
Petra, Harrie, Kim, Toon, Ralph, Roos, Abel, Pleun, Lucie & Doris

11,11
30/11/2022
22:30

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
07/11/2022 | 21:28

Wat is het toppunt van betrokkenheid?

Overweldigende start De start van de crowdfunding - 10 oktober - was overweldigend. In één dag ontvingen we zo'n €2000 van vrienden, familie, buren, collega's, bekenden en onbekenden. Inmiddels hebben we ons streefbedrag van €3000 kunnen ophogen naar €4000. Elke euro die is gedoneerd helpt ons bij het opbouwen van ons jonge voedselbos Woudoogst. Elke boom, struik, kruid neemt zijn eigen rol in het voedselbos en draagt bij. Draagt bij aan... het vergroten van biodiversiteit een klimaatvriendelijke manier van voedselproductie een groenere aarde Dat was onze bedoeling toen we anderhalf jaar terug Woudoogst starten. Dus dat brengt veel dankbaarheid met zich mee! Betrokkenheid & interesse Het besef dat elke donateur het van waarde vindt om Woudoogst te steunen en daarmee bij te dragen het oprgroeien van dit voedselbos voelt hartverwarmend. Dat is niet met een getal te beschrijven, dat voelt heel goed! Voor iedereen die we niet persoonlijk hebben bedankt: mega merci! Bonus die deze actie opleverd is de mooie gesprekken die we hebben met mensen over voedselbossen. Sommige hoorde voor het eerst van het concept en anderen waren ook al jaren enthousiast. Voor wie wel een korte uitleg zou willen over een voedselbos: het klokhuis maakte een begrijpelijke video door op bezoek te gaan bij voedselbospionier Wouter van Eck. Hij is voedselboswachter in Ketelbroek waar sterrenrestaurant de Nieuwe Winkel al jaren voedsel en inspiratie uithaalt. Petra en Kim ging bij hem in de leer!  Planten in de regen Gisteren was het toppunt van betrokkenheid. Het was guur weer. Het regende en omdat we nog niet zulke hoge bomen hebben op Woudoogst, vingen die ook niet de wind voor ons. Dus het was nat en koud. En toch! Kwamen er zoveel betrokken mensen naar ons Woud om te planten. Met laarzen, regenjassen, kruiwagens, palen, karton, houtsnippers, veel plezier en... bomen gingen we het land op. Zie in het filmpje hoe dat er aan toe ging! Natuurlijk hadden we ook tijd voor pauze, een vuurtje en lekkers. Taarten van oma Petra en 'Zatte Bes' van Kim.  En nu verder? Tot 26 november zamelen we geld in voor nog meer bomen. Delen van deze actie = lief! Actualiteiten op Woudoogst kun je volgen op Instagram @woudoogst  Of via de nieuwsbrief: schrijf je in op woudoogst.nl Liefs uit 't Woud, Petra, Harrie, Kim, Toon, Ralph, Roos, Abel, Pleun, Lucie & Doris