Kom in actie met jouw basisschool

Het gaat slecht met bijen en andere bestuivende soorten. En dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor onze voedselproductie. Gelukkig kunnen we er iets aan doen! 

Op 22 april is het Nationale Zaaidag en willen we dat zoveel mensen in Nederland gaan zaaien voor bestuivende insecten. The Pollinators hebben daarom 1500 particuliere Voedselbanken voor Bijen geopend die bloemzaad uitdelen. Hoe mooi zou het zijn als er ook 500 basisscholen mee gaan doen. Wil jij meezaaien op 22 april met jouw basisschool? Start dan hier een actie om geld op te halen zodat wij je kunnen helpen aan bloemzaad en promo materiaal. 

Wat ga je doen?
Je hebt in totaal €500,- euro nodig om mee te doen. Daarvoor ontvang je 250 zakjes inheems bloemzaad, posters, online communicatiemateriaal èn steun je het werk van Stichting The Pollinators. Je start met je school hier een actie om geld in te zamelen. Let op: het is dus belangrijk dat iemand vanuit de school - een leerkracht of medewerker - zelf een actie opstart. De link van je actiesite kan naar iedereen gestuurd worden waarvan jij denkt dat ze het ook graag ondersteunen. Heb je andere ideeën om meer scholen mee te laten zaaien, laat het ons dan vooral ook weten.

Hoe werkt het?
Klik op START ACTIE, Vul de gegevens van de contactpersoon + adres basisschool in. Vul bij het bedrag dat je wilt ophalen €500,- euro in. Vul bij pagina titel de naam van je basisschool in. Upload een mooie foto (of meerdere). Geef het goede voorbeeld om als eerste een klein bedrag te doneren. Controleer je gegevens en je pagina is klaar. De pagina (link) stuur je naar al je contacten binnen de school en klassen en zo haal je geld op. 

Wij sturen je alles toe om mee te zaaien op 22 april. 

Heb je vragen over de actie of hulp nodig? Mail naar info@voerdebijbij.nl

Stichting The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens. 

Meer informatie over de Nationale Zaaidag kijk op voerdebijbij.nl

25
24/04/2022
17:35
Bekijk alle